Baskılı Balonlarla Süsleme

Balon süslemelerinde kullanılan balon 12″ baskısız balonlardır. İç mekan ve dış mekan olarak sunulan bu ürünlerde temel fark gramajdır. İç mekan balonlar 3,2-3,3 gr aralığında iken; dış mekan balonlar 4,0-4,2 gr aralığındadır. Kalınlık, kaliteyi etkileyen unsurlardan birisidir.

Baskılı balonlarda kullanılan balonlar farklı formülasyonda üretilse de gramajı iç mekan balonlardaki gibi 3,2-3,3 gr aralığındadır. Süslemeler kimi zaman baskılı balonlarla yapılmak istenmektedir.

Reklam amacıyla kullanılan baskılı balon balon çubuğu ile dağıtılacak şekilde tasarlanmıştır. Baskısız balonlardaki mukavemeti sağlamayacağından, özellikle dış mekan kullanımlarında daha dayanıksız olacaktır.

Daha dayanıklı olması için dış mekan balonlara da baskı yapılabilir. İç mekan ürünlere göre daha iyi sonuçlar verse de süslemede aynı etkiyi vermeyebilir. Kullanılan kauçuk boyası balon üzerine darbelenerek uygulanır ve boyanın temas ettiği yerlerin daha zayıf olmasına neden olur. Bu sebeplerden dolayı baskılı balonlarla yapılan süsleme, baskısız balonlarla yapılan süslemelere göre daha dayanıksız olacaktır.

Doğum günü konseptleri sayfasından doğum gününde kullanabileceğiniz ürünlerle ilgili içeriğe erişebilirsiniz.